Skal du bygge tallefjøs?

Skal du bygge nytt fjøs eller renovere og bygge om det du har? Da kan det hende at et tallefjøs er det rette valget for deg. 

BB agros produkter er solide og kvalitetssikre. Vi kan tilby innredning for tallefjøs, og bred kompetanse og erfaring i prosjektering av fjøsbygg med talleløsning. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om tallefjøs og ditt prosjekt på nummer +47 69 12 68 00

Om tallefjøs

Et tallefjøs er en fjøsbygning uten gjødselkjeller. I stedet benyttes det enten halm, flis eller torv til å strø med på gulvet. På denne måten konserveres gjødselen i underlaget. Med et tallefjøs vil du antakelig måtte strø halm, flis eller torv én gang om dagen for å gjøre underlaget tørt og rent igjen. Fuktigheten fra gjødselen bindes opp i tallen, og hvis du får varmgang i tallen vil fuktigheten fordampe og det biologiske materialet brytes effektivt ned.

Talleunderlaget vil bygge seg opp, og bli høyere for hvert nye lag som legges på. Som oftest vil man strø på hele vinteren, for så å skrape opp og kjøre ut tallen med gjødsel på våren og sommeren. 

Vi leverer gjødselskraper for tallefjøs. Les mer om våre gjødselskrapere her.

Et tallefjøs kan være en rimeligere investering når du skal bygge nytt fjøs. Det er likevel alltid viktig å vurdere om den lønnsomme bygningskonstruksjonen er verdt investeringen, sammenlignet med arbeidet som kreves for å drifte tallefjøset hver eneste dag.

Ombygging til tallefjøs

Hvis du har en fjøsbygning du vil renovere og bygge om til tallefjøs, kan du gjøre ulike endringer i konstruksjonen for å gjøre plass til en talleinnredning. Om det er mulig å gjennomføre, vil avhenge av fjøskonstruksjonen. 

En forutsetning vil være at det er plass til å la tallen bygge seg opp over måneder med gjødsel og strøing av halm, flis eller torv på gulvet. Tallen kan vokse seg høy, så det er viktig med god takhøyde. Det kan derfor være nødvendig å fjerne eksisterende gulv, eller heve tak hvis du ikke allerede har den høyden du trenger. 

Kontakt oss for veiledning og råd

Lurer du på om tallefjøs er løsningen for ditt nybygg eller ditt renoveringsprosjekt? Vi i BB agro kan veilede deg, og hjelpe deg med å ta den rette avgjørelsen når du skal velge fjøs. Vi vurderer kvaliteten i eksisterende fjøskonstruksjoner, samt planlagte utforminger og plasseringer for nybygg. 

Vi tilbyr veiledning og tjenester for kunder i hele Norge, og utarbeider tegninger og planer for ditt fjøs uansett hvor du befinner deg. Gjennom samtale på telefon og ved hjelp av dokumentasjon fra din fjøsbygning, utformer vi en effektiv plan for prosjektet ditt. Dersom det er mulig kommer vi også gjerne på en befaring hos deg.

Ring oss i dag på nummer +47 69 12 68 00, eller send oss en melding på vår kontaktside for en hyggelig prat om dine planer.